Zmeny na trhu bankového rizika v súvislosti so svetovou finančnou krízou v bankovom sektore - Golembiovská, Adriana
Príspevok sa venuje zmenám na trhu s bankovým rizikom v súvisloslosti so svetovou finančnou krízou v bankovom sektore. Stručne charakterizuje interné a externé zdroje financovania a bližšie sa venuje osobitným zdrojom financovania, medzi ktoré patrí forfaiting v podobe odkupovania budúcich pohľadávok (bez postihu) krytých bonitných bankovým rizikom. Zaoberá sa súčasným vývojom na tomto trhu z pohľadu zhoršujúcich sa pozícií jednotlivých bánk. Skúma tento vplyv na dostupnosť financovania pre exportérov a rozoberá ďalšie možnosti pre exportéra v prípade nedostupnosti obvyklej formy financovania. Sumarizuje možnosti, ale zároveň i záväzky banky voči vkladateľom.