Rekordy v zbrojení ... aj v hrozbe hladu - Škvrnda, František
40. ročenka Štokholmského medzinárodného inštitútu pre výskum mieru (SIPRI) priniesla veľa údajov a hodnotení na zamyslenie, ktoré vo víre problémov spojených s globálnou krízou nástojčivo zvýrazňujú potrebu nového vnímania problémov bezpečnosti v súčasnom svete. Konflikty vo svete, vojenské výdavky, vojensky vyspelá časť sveta a vojensky rozvojová časť sveta, najväčší zbrojári. Bezpečnosť, hlad a vojny. Nebezpečná nie je len Severná Kórea.