Vývoj likvidity v krajinách V4 po vypuknutí globálnej finančnej krízy - Kotlebová, Jana, 1969-
Od septembra 2007, kedy skrachovali prvé finančné inštitúcie v USA, sa finančná kríza postupne (začiatkom roka 2008) preniesla na vyspelý západoeurópsky trh, no a v druhej polovici roka 2008 aj na rozvíjajúce sa trhy, strednú Európu nevynímajúc. Prelievanie problémov finančného a reálneho sektora z jednej ekonomiky do druhej prinútilo centrálne banky reagovať na vzniknutú situáciu určitým špecifickým spôsobom. Zámerom príspevku je porovnať vývoj hlavných makroekonomických ukazovateľov v týchto krajinách, identifikovať hlavné problémy, s ktorými sa tieto krajiny potýkajú a zároveň posúdiť mieru reakcií národných centrálnych bánk na zmeny na národných trhoch z pohľadu vývoja likvidity, ktoré priniesla globálna finančná kríza.