Podnikateľské vzdelávanie ako fundamentálny predpoklad fungovania trhovej ekonomiky - Novák, Jaromír, 1978-
Význam podnikavosti pre efektívne fungovanie trhovej ekonomiky. Vzdelanie ako jeden z determinantov podnikateľskej úspešnosti. Podnikateľské vzdelávanie v rámci všeobecného ekonomického vzdelávania. V príspevku sa autor pokúsil v stručnosti naznačiť potrebné zmeny v rozsahu i obsahu všeobecného ekonomického vzdelávania na gymnáziách. Navrhuje doplniť a rozšíriť najmä tie jeho obsahové zložky, ktoré umožňujú rozvíjať samostatné ekonomické myslenie a podnikavosť žiakov a zároveň im odovzdať potrebné základné poznatky o činnosti jednotlivých hospodárskych subjektov v trhovej ekonomike.