Vplyv cestovného ruchu na životné prostredie s dôrazom na Slovenskú republiku - Bojová, Dominika
Prírodné prostredie - základný predpoklad pre existenciu a rozvoj cestovného ruchu. Pozitívne aj negatívne vplyvy cestovného ruchu na životné prostredie. Nevyhnutnosť dodržiavania pravidiel trvalo udržateľného rozvoja a aplikácie environmentálneho manažmentu. Vplyv rozvoja cestovného ruchu na ovzdušie, klímu a dopravu. Vodné zdroje a odpadové hospodárstvo. Využívanie lokálnych zdrojov, budovanie infraštruktúry a supraštruktúry. Deforestácia, architektonické - estetické znečisťovanie.