Súčasné problémy spoločnej európskej zahraničnej a bezpečnostnej politiky v globálnom geopolitickom priestore - Masica, Matúš
EÚ ako súčasť prírodného a ako produkt spoločenského systému. SZBP v EÚ. Vznik a vývoj, prípadné zmeny smerovania, ktorými sa SZBP dostala do súčasnej podoby. Potenciál SZBP pre EÚ.