Bankový svet už nikdy nebude rovnaký Finančné inštitúcie sa musia prispôsobiť zásadným zmenám svojho modelu - Škriniar, Pavel, 1979-
Prepojenie americkej hypotekárnej krízy s globálnou finančnou krízou. Obnovenie dôvery a snaha udržať si dosiahnutú pozíciu. Posun moci na Východ. Dostupnosť likvidity a fungovanie celosvetovej ekonomiky. Kapitálová primeranosť a režim Basel II. Technický pokrok a finančné služby.