Analýza výsledku hospodárenia ako ukazovateľa efektívnosti podnikateľskej účtovnej jednotky - Szászová, Renáta
Z pohľadu účtovnej jednotky je ukazovateľ výsledok hospodárenia považovaný za meradlo jej úspešnosti alebo neúspešnosti. Úspešnosť podnikateľskej činnosti je vyjadrená ziskom, neúspešnosť stratou. Z pohľadu analýzy sa výsledok hospodárenia používa vo viacerých kategóriách.