Ochrana majetku podľa Dohovoru o ochrane ľudských práv a základných ľudských slobôd - Borodovčák, Milan
Právo na majetok podľa článku 1 Protokolu č. 1 Európskeho dohovoru o ľudských právach. Článok 1 obsahuje tri rozdielne pravidká vymedzené judikatúrou Európskeho súdu pre ľudské práva. Podľa stabilnej judikatúry súdu pri posudzovaní zásahu do práva na majetok si Súd musí položiť šesť otázok. Otázka oprávnenosti zásahu do práva na majetok závisí práve od odpovedí na tieto otázky.