Definícia cieľov, rozsahu a predmetu dohľadu nad finančným trhom v kontexte slovenskej dohliadacej legislatívy a praxe - otvorený problém - Čunderlík, Ľubomír
Ciele dohľadu nad finančným trhom - stabilita finančného trhu, bezpečné a zdravé fungovanie trhu, udržanie dôveryhodnosti trhu, rešpektovanie pravidiel hospodárskej súťaže, ochrana investorov. Dokumenty, ktoré prijala NBS.