Návrh nového tlačového zákona v SR v kontexte Európskeho štandardu ochrany slobody prejavu - Tyrolová, Marta
Sloboda prejavu v SR. Sloboda tlače - návrh nového tlačového zákona v SR - dnes je predmetom rozsiahlych odborných i laických diskusií a kritiky zo strany vydavateľov, odbornej verejnosti, ako aj medzinárodných organizácií. Analýza návrhu nového tlačového zákona v komparácii s Európskym štandardom ochrany slobody prejavu. Osobitná pozornosť je venovaná navrhovanej právnej úprave prostriedkov ochrany pred zneužitím slobody tlače, ktoré návrh zákona prináša (právo na opravu, právo na odpoveď, právo na dodatočné oznámenie) a ktorých aplikácia prinesie množstvo problémov.