Diskriminácia (jej modifikácie) - jeden z aspektov determinujúcich postavenie príslušníkov národnostných menšín - Marczyová, Klaudia
Diskriminácia a jej formy - negatívna diskriminácia, pozitívna diskriminácia a ďalšie (uvedené v antidiskriminačnom zákone). Autorka sa zameriava najmä na dôvod diskriminácie občanov pre ich národnostnú príslušnosť, udalosti rezonujúce v našej spoločnosti. Hranica medzi diskrimináciou a vyrovnávacími opatreniami.