Finančný prenájom v obchodno-právnych vzťahoch - Vašeková, Miroslava, 1978-
Finančný prenájom (lízing) je výsledkom viacročného vývoja a v súčasnosti predstavuje často uzatváraný záväzkový vzťah. Jeho správne pochopenie závisí od správnosti pochopenia jeho ekonomickej podstaty a účelu. Existencia finančného prenájmu je reakciou na vývoj ekonomických potrieb subjektov pôsobiacich v podmienkach trhovej ekonomiky. Ekonomická podstata lízingu vo vzťahu ku klasifikácii zmluvného vzťahu.