Kurzer Exkurs zur Geschichte der Phonetik - Adamcová, Lívia
Stručný vývin a dejiny nemeckej fonetiky ako vednej disciplíny jazykovedy. Jej založenie v polovici 19. storočia, odklon od filozofie a logiky a jej súčasný stav.