Hlavné determinanty vývoja ekonomiky Ruskej federácie - Drieniková, Kristína, 1982-
Ruská ekonomika v novom miléniu výrazne zmenila svoj charakter. Hospodársky úpadok 90-tych rokov vystriedal výrazný rast HDP, k čomu dopomohol rast cien ropy a zemného plynu na svetových trhoch. Pre Ruskú federáciu je kľúčový energetický sektor. Ministerstvo hospodárstva a rozvoja Ruskej federácie vypracovalo Koncepciu sociálno-ekonomického rozvoja RF do roku 2020. Dokument je politickým riešením pre zabezpečenie prechodu ekonomiky z energeticko-surovinového zamerania na rozvoj prostredníctvom inovácií.