Faktory úspechu zahraničných firiem na Slovensku: minulosť, prítomnosť a budúcnosť - Ferenčíková, Soňa, 1960-
Výsledky výskumu, ktorého sa zúčastnilo 197 podnikov - zahraničných investorov v SR, ktorý bol zameraný na to, v čom firmy videli a vidia najdôležitejšie problémy a faktory úspechu pri podnikaní u nás v uplynulej dekáde, v súčasnosti a v budúcnosti. Vo všetkých troch skúmaných obdobiach najdôležitejšími faktormi sú: zákazníci, budovanie značky, rast trhového podielu, efektívne fungovanie firmy, znižovanie nákladov, vývoj a zdokonaľovanie nových produktov a čiastočne i talenty.