Medzinárodný energetický problém - Gavaľová, Viera
Ústredná úloha energie vo svetovom hospodárstve. Založenie Medzinárodnej agentúry pre energiu (IEA) - stimulácia spolupráce krajín v energetickej oblasti, úsilie o zníženie závislosti členských krajín na dovoze ropy. Možnosti riešenia problémov v energetike.