Európska súkromná spoločnosť - Societas privata europaea - Holub, Dušan
Návrh právnej úpravy nadnárodnej formy Európskej súkromnej spoločnosti (Societas privata europaea), ktorú považuje Európska komisia za kľúčový nástroj pre plnú implementáciu vnútorného trhu, najmä pre malé a stredné podniky. Európska súkromná spoločnosť sa má stať novou právnou formou, ktorou sa má zvýšiť konkurencieschopnosť malých a stredných podnikov. Nariadením o SPE bude môcť byť táto spoločnosť založená a riadená na základe tých istých jednotných zásad vo všetkých členských štátoch.