Bolonský proces a vytváranie spoločných učebných pomôcok - Strelková, Katarína
Bolonský systém predpokladá unifikáciu európskeho vzdelávania. Unifikácia európskeho vzdelávania by sa mala odzrkadliť nie len v prijatí Spoločného referenčného rámca, ale tiež v spolupráci pri zostavovaní učebných pomôcok medzinárodným kolektívom. Predpokladom takejto spolupráce sú: rovnaké východiská, identický obsah výučby, rovnaké ciele, rovnaké metodické postupy, rovnaké kritériá hodnotenia vedomostí.