Počítanie času v súkromnom práve - Fekete, Imrich
Počítanie času patrí medzi najspornejšie právne problémy. Od času a jeho plynutia závisí vznik, zmena alebo zánik práva a právneho vzťahu. Základné pravidlá pre počítanie času - paragraf 122 Občianskeho zákonníka. Ďalšie zásady sa vyvinuli v spoločenskej praxi. Tieto pravidlá platia pre počítanie času nielen v občianskom, ale i obchodnom, pracovnom i rodinnom práve. Možno ich podporne použiť i na počítanie času v správnom práve.