Holding ako forma podnikania európskej spoločnosti - Harumová, Anna, 1955-
Európske spoločnosti (Societas Europaea, skratka SA), nová forma právnických osôb. Legislatíva a vznik európskej spoločnosti na území Slovenskej republiky (zákon č. 562/2004 Z.z.). Smernice Rady 2001/ 86 / ES a splnomocňujúce ustanovenia nariadenia Rady č. 2157/2001 o stanovách európskej spoločnosti. Základné pojmové znaky a štyri rôzne spôsoby vzniku európskej spoločnosti.