Finančný kapitál v čase krízy - Pavelka, Ľuboš, 1962-
Financializácia - narastanie podielu finančného priemyslu na celkových ekonomických aktivitách. Súvislosti globálnej financializácie a jej vplyvu na súčasnú finančnú a hospodársku krízu. Vyzdvihovanie potreby akumulovania osobných úspor ekonomicky činného obyvateľstva určených na financovanie staroby prostredníctvom penzijných fondov a životných poistiek. Kapitalizácia úspor a čistá súčasná hodnota. Funkcia peňazí. Od deflácie k inflácii.