K legislatívnemu zámeru právnej úpravy zahraničnoobchodných zmluvných vzťahov v Slovenskej republike - Sabo, Mikuláš
Na území Československa od r. 1964 platil Zákonník medzinárodného obchodu, ktorý upravoval právne inštitúty v medzinárodnom obchode. Obchodný zákonník po r. 1992 odstránil duálnu právnu úpravu obchodných zmlúv s prihliadnutím na medzinárodnú unifikovanú úpravu. Vzhľadom na neúplnosť doteraz platného Občianskeho zákonníka z r. 1964 sa pripravuje rekodofikácia súkromného práva v Slovenskej republike. Vážnym zásahom sa javí pripravovaná zmena v oblasti záväzkového práva. Kritika platnej legislatívy a stav legislatívnych prác.