Európske zdroje fundraisingu neziskových organizácií - Bukovová, Sylvia, 1959-
Organizácie tretieho sektora pri zabezpečovaní svojho poslania neustále zápasia s nedostatkom finančných prostriedkov. Keďže ich interné zdroje sú nepostačujúce, sú odkázané na získavanie zdrojov z externého prostredia organizácie. Táto činnosť sa označuje ako fundraising - "proaktívna činnosť neziskových organizácií zameraná na získavanie finančných a nefinančných zdrojov"