Emocionálna inteligencia nie je len pojem, je to nástroj úspechu - Remeňová, Katarína, 1982-
Emocionálna inteligencia dostala svoje pomenovanie v osemdesiatych rokoch 20.storočia na univerzite v Yale na základe realizácie množstva výskumov a štúdií. Doterajší pohľad na inteligenciu (IQ) a koncepcia emocionálnej inteligencie (EQ) môžu v praxi vykázať rozdielne miery úspechu. Schopnosť riadiť svoje emócie a poznať výšku svojej EQ v priebehu života. Postupné rozvíjanie svojej emočnej inteligencie pomáha vytvárať prostredie "win-win".