Biodegradovateľné obalové materiály - bioplasty - Kačeňák, Igor
Všeobecná charakteristika biodegradovateľných obalových materiálov, ich výhody a nevýhody voči konvenčným plastom. Nevyhnutnosť zamerania technologického výskumu práve na tieto materiály z hľadiska funkčnosti a ochrany životného prostredia. Príklady použitia najfrekventovanejších bioplastov na báze škrobu, celulózy a kyseliny mliečnej.