Příležitosti malé ekonomiky v globalizaci - Jiránková, Martina
Pojem malý štát a členenie krajín podľa veľkosti. Ekonomické výhody a nevýhody malých krajín. Poradie krajín v roku 2007 podľa konkurencieschopnosti. Štruktúra indexu miery globalizácie A.T. Kearney. Možnosti prekonania "malosti" krajín v procese globalizácie. Internacionalizácia firiem. Využitie existencie medzinárodných finančných trhov.