Sloboda podnikania (usadzovania) v kontexte Nariadenia Rady (ES) č. 1346/2000 o konkurznom konaní - Veterníková, Mária, 1964-
Sloboda podnikania (usadzovania) prináša zvýšené riziko cezhraničných úpadkov spoločností. Cezhraničné konkurzné konania na majetok podnikateľov sú bežnou realitou. Vstupom Slovenska do Európskej únie nadobudlo u nás účinnosť Nariadenie Rady ES č.1346/2000 o konkurznom konaní. Ide o zásadný predpis európskeho práva. Priblíženie obsahu tohto nariadenia.