Nástroje zabezpečenia dodržiavania etických štandardov transnacionálnymi korporáciami pôsobiacimi vo farmaceutickom priemysle - Zorkóciová, Otília, 1954-
Požiadavka etického riadenia vo firmách pôsobiacich vo farmaceutickom priemysle. Úrovne pôsobenia nástrojov etického riadenia. Interná úroveň etického riadenia - etické kódexy, vzdelávanie v oblasti podnikateľskej etiky, etický a sociálny audit, školenie zamestnancov, práca etického výboru. Externá úroveň etického riadenia - etické kódexy na lokálnej úrovni priemyslu, workshopy, certifikácia zamestnancov farmaceutického priemyslu, inšpekcie a externý audit.