Vybrané aspekty senzorického marketingu : aplikácia na reštaurácie rýchloobrátkového stravovania - Kita, Pavol
Senzorický marketing je predmetom záujmu v odbornej literatúre už niekoľko rokov. Množstvo výskumov o spotrebiteľskom správaní sa venuje aspektom výskumu z hľadiska zážitku spotrebiteľa. Príspevok vychádza z holistického prístupu k nákupu a nákupného správania spotrebiteľa. Výsledky marketingového prieskumu uskutočneného na 852 respondentoch ukazujú, že senzorický marketing zvyšuje dopyt spotrebiteľov a má vysoký dopad na trhový podiel reštaurácií rýchleho občerstvenia a vernosť spotrebiteľov.