Inštitúcie EÚ - finančné inštitúcie - Tkáč, Vojtech
Základný cieľ - udržanie cenovej stability. Finančné ustanovenia Zmluvy o založení Európskeho spoločenstva (ZES). Vývoj menovej politiky. Etapy budovania hospodárskej a menovej únie. Opatrenia v období finančnej krízy. Vytváranie expertných tímov Európskej centrálnej banky (ECB). Zákony týkajúce sa finančnej problematiky na Slovensku. ECB, jej vznik a funkcia. Európsky systém centrálnych bánk. Rada guvernérov ECB, Výkonná rada a Generálna rada.