Ekologické a environmentálne aspekty vývoja cestovného ruchu v podmienkach Slovenskej republiky - Dendiš, Ľubomír
Pojmy ekológia, environmentalistika, environmentálna etika, životné prostredie. Legislatíva ochrany prírody v Slovenskej republike. Päť špecifických cieľov rozvoja cestovného ruchu v SR. Trvalo udržateľný rozvoj cestovného ruchu.