Realizácia všeobecnej bezpečnosti produktov v podmienkach SR - Korčoková, Marína, 1970-
Mimoriadne dôležitou oblasťou ochrany spotrebiteľa je bezpečnosť produktov na úrovni EÚ i vnútroštátnej úrovni. Legislatívne nástroje EÚ o spotrebných tovaroch, službách a potravinách podliehajú priamym bezpečnostným požiadavkám.Komisia Európskych spoločenstiev ustanovila, že členské krajiny venujú pri kontrole zhody s pravidlami pre bezpečnosť produktu zvýšenú pozornosť potravinám a hračkám, liekom, zdravotným pomôckam, ktoré môžu priamo ohroziť zdravie a život užívateľov. Jednou z hlavných úloh stratégie spotrebiteľskej politiky je aby spotrebitelia mohli čerpať z potenciálu európskeho vnútorného trhu, ktorý by spĺňal požiadavky bezpečného trhu.