Stanovenie rovnovážnej ceny v oligopolistickej trhovej štruktúre - Mikušová, Nora, 1978-
Správanie sa firiem v prípade, ak na trhu existuje malý počet predajcov, to znamená, v prípade oligopolistickej trhovej štruktúry. V tejto trhovej štruktúre, ak jeden podnik urobí nejaké rozhodnutie o cene a objeme svojej produkcie, jeho rozhodnutie ovplyvní všetky ostatné podniky na trhu. Úvahy, ako sa dajú do zisku podniku zakomponovať reakcie jeho konkurentov. Možnosti riešenia rovnováhy olipolistickej trhovej štruktúry v prípade stanovenia optimálnej ceny produkcie. Cenové vodcovstvo. Simultánne stanovenie ceny – Bertrandova rovnováha.