Vzťah medzi strategickým plánovaním a prípravou rozpočtov - Hyránek, Eduard, 1955-
Strategické riadenie firmy, tvorba stratégie a samozrejme aj strategické plánovanie patria medzi zásadné prvky riadenia každej firmy. Použitie uceleného systému strategického plánovania sa vzhľadom k veľmi rýchlo a dynamicky sa meniacemu trhovému prostrediu stalo v dnešnej dobe nutnosťou. Dnes si už manažment nevystačí iba s intuitívnym rozhodovaním.