Za pět let budeme platit jinak - Machala, Karel
Nárast penetrácie e - bankovníctva a m - platieb. Harmonizácia platobnej kultúry v Európe. Internetové platby v súčasnosti. Technológie využívajúce NFC (Near Field Communications) a bezkontaktné platby. Technológie zvyšujúce bezpečnosť platieb na internete. SSL (Secure Socket Layer), SET (Secure Electronic Transaction) a PKI (Public Key Software Infrastructure). Trend kombinovať uvedené tri možnosti. Aktivita internetových podvodníkov v čase recesie.