Vybrané problémy ubytovacích služieb v Slovenskej republike - Trefil, Peter
Ubytovacie služby a ich poskytovanie v ubytovacích zariadeniach cestovného ruchu je jedným z dôležitých predpokladov rozvoja cestovného ruchu v Slovenskej republike. Problematika kvality ubytovacích služieb je determinovaná legislatívnym predpisom - Vyhláškou Ministerstva hospodárstva SR č. 277 z 26.6.2008. Vyhláškou sa ustanovujú klasifikačné znaky na ubytovacie zariadenia pri ich zaraďovaní do kategórií a tried. Stručné zhodnotenie pozitívnych a negatívnych javov, ktoré zavedenie novej vyhlášky prináša pre praktický manažment ubytovacích zariadení.