Stav regulačných opatrení na trhu právnických služieb SR - Vančíková, Jana
Proliberalizačný postoj Európskej únie k regulovaným profesiám. Prijatie smernice o vnútornom trhu služieb EÚ a ponechanie priestoru pre členské štáty zavádzať prísnejšie regulačné kroky v prospech ochrany spotrebiteľa. Kvalitatívna analýza stavu regulačných opatrení na Slovensku a jeho porovnanie s úpravami zakotvenými v smernici o vútornom trhu služieb EÚ. Kvalitatívny výskum zameraný na právnické profesie v SR a analýza postoja právnikov k súčasnému stavu regulačných opatrení.