Grantová čiastková výskumná úloha VEGA: priemyselné parky vytvárajúce vyššiu pridanú hodnotu - Jamnický, Peter
Znalostný manažment a konkurencieschopnosť regiónu sú pojmy, ktoré medzi sebou úzko súvisia. Konkurencieschopnosť regiónov je určená nielen existujúcimi regionálnymi zdrojmi, ale aj ich efektívnym využívaním. V prípade, že sú regionálne výrobné faktory racionálne kombinované, je predpoklad, že región bude dlhodobo konkurencieschopný a proces kombinácie výrobných faktorov spôsobuje, že sa dosahuje synergetický efekt. Aplikovaním znalostného manažmentu pri riadení rozvoja miest alebo regiónov sa vytvára základ pre zvládnutie zmien v dôsledku meniacej sa štruktúry priemyslu danom území.