Americký orel se sklonil před čínským drakem - Němec, Petr
Odrazom novej reality vo finančnom svete je obraz Číny stať sa finančnou veľmocou. Najväčšie čínske banky vytlačili z vrcholu pyramíd svoje náprotivky z Wall Street. Nová finančná sila Číny odráža momentálnu slabosť Spojených štátov. Vláda v Pekingu a masívna podpora súkromnej spotreby. Rastová hodnota čínskej ekonomiky a export USA a Európy. Ďaľšie zvyšovanie sociálneho napätia.