Snahy Európskej únie o harmonizáciu daňového základu korporátnych daní - Lénártová, Gizela
Aktuálne problémy harmonizácie priameho zdanenia v EÚ predovšetkým v oblasti daní z príjmov právnických osôb (tzv. korporátnych daní). Okrem príčin pomalého harmonizačného procesu v tejto oblasti zdanenia sú v príspevku uvedené legislatívne nástroje harmonizácie korporátnych daní. Návrhy harmonizácie korporátnych daní v EÚ prostredníctvom CCCTB. Základná charakteristika. Výhody a nevýhody.