Vplyv zavedenia meny euro na finančné trhy - Chorvatovič, Martin
Charakteristika vplyvu zavedenia spoločnej európskej meny na finančné trhy s cieľom analyzovať vplyv etáp od prípravy až po jej zavedenie a taktiež možný vývoj v budúcnosti v súvislosti so vstupom viacerých krajín do eurozóny, ktoré prijali euro už pred nami, resp. majú záujem ho ešte len prijať. V práci sú použité vybrané kvantitatívne metódy hodnotenia výsledkov prostredníctvom grafov, tabuliek a taktiež výsledky konzultácií s odborníkmi z Ekonomickej univerzity.