Manuálne versus automatické hodnotenie testov ECDL - Pólya, Attila
Slovensko sa zapojilo do systému ECDL relatívne neskoro, čo má za následok nie len to, že rozšírenosť certifikátu ECDL je slabšia ako v okolitých štátoch, ale aj užšiu paletu ponúkaných prvkov systému ECDL. V niekoľkých krajinách sveta už zaviedli alebo uvažujú o zavedení automatického hodnotenia testov ECDL. Obraz o možných dopadoch zavedenia takéhoto spôsobu hodnotenia testov ECDL na Slovensku tak z hľadiska uchádzača ako aj z hľadiska akreditovaného testovacieho centra a akreditovaného skúšobného komisára.