Využívanie ochrannej známky v podnikateľskom prostredí na Slovensku - Majdúchová, Helena, 1963-
Nevyhnutným predpokladom vstupu podnikateľov do systému trhového mechanizmu je existencia majetku, jeho vlastníctvo a efektívne ekonomické využívanie. Majetok pre podnik predstavuje na jednej strane vďaka svojim produkčným schopnostiam dlhodobý zdroj prírastku zisku a na druhej strane zaťažuje ekonomiku podniku fixnými nákladmi, ktoré vyplývajú z vlastníctva neobežného majetku. Preto je úlohou podniku neustále sledovať stav majetku, jeho štruktúru a pohyb . Odhliadnuc od tejto skutočnosti, samotná existencia majetku v podniku podstatnou mierou prispieva k dosiahnutiu jeho hlavného cieľa, ktorým je maximalizácia trhovej hodnoty.