Uplatnenie lízingu a jeho dopad na náklady účtovných jednotiek - Víghová, Agneša
Podnikateľské jednotky často obstarajú majetok formou finančného prenájmu. Pri rozhodovaní o spôsobe obstarania majetku je dôležité vedieť, aké druhy nákladov môže podnikateľská jednotka zahrnúť do daňovo uznaných nákladov. Základné podmienky uplatnenia nákladov definuje zákon č. 595/2003 Z.z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov. Druhy nákladov a podmienky uplatnenia daňovo uznaných nákladov.