VOIP telefóny, audio a video konferenčné zariadenia pre platformu Microsoft unified communications v pedagogickom procese - Mlynčár, Vladislav, 1962-
VOIP telefónia a videokonferenčné zariadenia patria medzi moderné komunikačné prostriedky. V súčasnosti sa používa nová platforma spojenej komunikácie, ktorá sa nazýva Microsoft unified communications. MUC(Microsoft unified communications) je systém, ktorý integruje technológie popredných svetových výrobcov v oblasti audio a video konferenčných zariadení a je softvérovým riešením spoločnosti Microsoft. Cieľom tejto spojenej komunikácie je komunikácia medzi ľuďmi, a to vo verejnom, technickom, umeleckom, vojenskom sektore, bez ohľadu na technologickú platformu, zariadenie , miesto alebo médium. Jedná sa o ucelený systém, ktorý v sebe integruje hlas, video, e-mail, prezentácie, rýchle správy (instant messaging).