Teoretické východiská dynamiky poznatkov v ragionálnych ekonomikách - Černěnko, Tomáš, 1981-
Neustále narastajúca a zvyšujúca schopnosť a dostupnosť poznatkov vo všetkých vedných disciplínach. Proces vytvárania, zdieľania a využívania poznatkov nazývame dynamika poznatkov. Náklady a tvorba nových poznatkov v konkurenčnom prostredí. Možnosti zdieľania nákladov na výskum a vývoj s ostatnými aktérmi trhu.