Verbo-nominálne spojenia z historického hľadiska - Seresová, Katarína, 1967-
Predmetom skúmania článku sú spojenia slovies s podstatnými menami, ktoré sa v lingvistických prácach nazývajú taktiež verbo-nominálne spojenia. Týmito spojeniami sa rozumejú spojenia ako napr. Voraussetzung treffen, zum Ausdruck bringen, in Frage stellen, Einfluß nehmen, zur Verfügung stellen atď. Historický pohľad na tieto spojenia.