Porovnání některých důsledků a způsobů řešení finanční a ekonomické krize v zemích uvnitř a vně eurozóny - Malý, Jiří
Euro verzus česká koruna. Euro verzus národné meny. Názory v ďaľších európskych krajinách a vplyvných ekonomických subjektov a inštitúcií. Makroekonomický pohľad na euro verzus národna mena. Porovnanie intenzity priebehu krízy. Porovnanie uvolnenia menových politík v období krízy. Krajiny, ktoré musel podporiť Medzinárodný menový fond.