Při zlepšování pracovních podmínek mohou pomoci odbory - Kazdová, Alena
Pri kolektívnom vyjednávaní odborových organizácií so zamestnávateľom v podniku stále častejšie vstupujú, okrem pravidiel odmeňovania, otázky zdravia a bezpečnosti na pracovisku. Úloha inšpektorov bezpečnosti práce. Dohody európskych sociálnych partnerov. Premietanie pravidiel EU do kolektívnej zmluvy.